Ce poate sa te determine sa mergi la cursuri coafor? Cate meserii cunosti care te pot face faimos/faimoasa? Ei bine, daca nu era evident deja, coaforul este una dintre aceste meserii. Hai sa aflam impreuna mai multe despre asta.
Stai, coafor? Cine vrea sa ia cursuri coafor? Eu vreau sa devin hairstylist!
Bine, realitatea este ca in afara de putina “stralucire”, nu este nici o diferenta intre cele doua.
De ce as vrea sa iau cursuri coafor? De ce as vrea sa devin coafor?
Am spus deja ca poti sa devii faimos, nu? Ok, daca faima nu este cel mai motivant aspect pentru tine, mai avem cateva:
- Multe doamne si domnisoare merg saptamanal la coafor in baza unui abonament. De asemenea, sunt o multime de evenimente unde programarea la un coafor bun este practic de nelipsit: botezuri, nunti, petreceri. Si daca vorbim despre petreceri, sa mentionam si evenimentele de toate tipurile – corporate, lifestyle, etc.
- Te poti dezvolta in multe directii: poti lucra la salon sau acasa. Te poti specializa in shooting-uri foto, poti lucra pentru reviste de moda si styling. Nu mai vorbim de industria de teatru si mai ales film – intr-adevar mai nisata, dar cine nu ar dori sa ajunga sa lucreze cu actori celebri?
- Iti da posibilitatea de a “creste”, poate mai mult decat in multe alte meserii. Poti participa la concursuri de profil, nationale dar si internationale, organizate de nume mari din industrie, care te pot face foarte cunoscut in lumea hairstyling-ului. Un bun renume si vizibilitate sporita = mai multi bani.
- Pentru ca tot vorbeam de bani – se castiga bine, mai ales daca iti fidelizezi clientele
- Dupa ce inveti meserie, poti ajunge sa fii propriul sef – lucrand de acasa, intr-un spatiu bine amenajat
- Te poti specializa (tuns, vopsit, coafat) sau poti lucra pe toate cele 3 domenii. Esti un om de echipa – mergi pe ideea de specializare si faci echipa cu alti specialisti; preferi sa lucrezi singur – inveti si iti perfectionezi tehnica pe toate cele 3 segmente
Ce ar putea sa nu imi placa in a deveni coafor?
- Iti vine a crede sau nu, este o meserie care te solicita fizic. Stai mai mereu in picioare, iar coloana vertebrala si incheietura mainii sunt cele mai solicitate parti ale corpului, datorita operatiunilor specifice la tuns si coafat si pozitiilor in care trebuie sa stai pentru asta
- Mai ales daca lucrezi la salon – dar nu numai – perioadele din preajma sarbatorilor sunt printre cele mai aglomerate. Este posibil sa fie nevoie sa lucrezi in zile ca ajunul Craciunului sau chiar in ziua de Craciun, pe 31 Ianuarie, in ajunul Pastelui si asa mai departe. Valabil si pentru weekend-uri, pentru ca atunci sunt nunti, botezuri, petreceri. Si doamnele si domnisoarele vor sa arate impecabil si sambata si duminica si tu esti cea/cel responsabil pentru asta.
Pana la faima este cale lunga, cat castiga un coafor?
Pana la faima, intr-un salon un coafor incepator incepe cu salariul minim. Cheia este insa la tine – daca arati pricepere, interes si ca esti muncitor/muncitoare bonus-urile nu vor intarzia sa apara. Si probabil unul dintre cele mai importante aspecte – sa stii sa le faci pe doamne si domnisoare sa se simta bine.